RAP POSLOVNA ŽENA: „PROBUDIMO SE ZAJEDNO“

0
4378

Zajedničko djelovanje, osmišljavanje novih udruženih poduhvata, međusobno osnaživanje i druženje rezulat su sastanka na kojem su u organizaciji OSCE-a učestvovale Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna ŽENA, Udruženje građana Aurora Sokolac, Udruženje građana „Probudi se“ Vojkovići, Privredna komora KS, Privredna komora Istočno Sarajevo i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Članice RAP Poslovna ŽENA ostvarile su dogovor o saradnji sa udruženjima žena iz Istočnog Sarajeva i ponudile im pomoć i podršku u edukaciji, obuci, razmjeni pozitivnih primjera uspjeha u praksi te pronalasku potencijalnih kupaca za njihove domaće proizvode i ručne radove. U tom cilju uz organizacionu pomoć OSCE-a dogovoreno je organiziranje jednistvenog događaja na kojem bi se žene iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i šire, bolje upoznale, razmjenile iskustva, promovisale i prodavale svoje proizvode.

Članice RAP Poslovna ŽENA – uspješne poslovne žene koje su osnivači, vlasnice i rukovodioci različitih poslovnih subjekata svoje dugogodišnje uspješno iskustvo spremne su podijeliti sa ženama iz ruralnih sredina koje imaju volju i želju za rad ali se plaše i nisu dovoljno osnažene. Svojim iskustvom ali i zajedničkim djelovanjem spremne su za pronalazak modela kako probuditi poduzetnički duh mladih žena te kako proizvodu pronaći ciljnu grupu potrošača.

Prethodni članakPOSLJEDNJIH 10 MINUTA NA POSLU SU KLJUČ USPJEHA
Naredni članakVAŽNOST PRVOG UTISKA NA POSLOVNIM SASTANCIMA