Poslovne žene svijeta uskoro u Sarajevu!

0
2225
Poslovne žene svijeta uskoro u Sarajevu!
Poslovne žene svijeta uskoro u Sarajevu!

“Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020” drugi je događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornice i govornike iz biznisa, akademije i nevladinih organizacija, sa ciljem promocije ženskog liderstva u oblastima biznisa, obrazovanja, politike i ostalih društvenih segmenata.

Samit će se održati 03.04.2020. u Sarajevu, u hotelu Holiday, u saradnji brojnih partnera projekta, te Evropske preduzetničke mreže (EEN). Procjenjuje se posjeta od oko 400 učesnika, uz učešće svjetski priznatih autoriteta poput Jennifer Brushi Eileen Brewer (USA), kao i respektabilnih domaćih i regionalnih stručnjaka.

Osnovni cilj samita je utemeljenje centralnog događaja SEE regije, koji će poslužiti kao platforma onih društvenih promjena čiji je cilj unapređenje položaja žene u društvu. Programom je predviđeno održavanje panel diskusija pod sljedećim nazivima: „Svjesni kapitalizam pod uticajem ženskog liderstva“, „Benevolentno nasilje (seksizam) u razvoju profesionalne karijere“, te „STEM: Izgradnja liderica budućnosti“ u sklopu kojih će se postaviti pitanja, ali i dati odgovori na ova vrlo aktuelna pitanja današnjice.

Veliku pažnju poslovnih subjekata će zasigurno izazvati B2B susreti, koji će se održati pod pokroviteljstvom Evropske preduzetničke mreže (EEN), a imaju za cilj umrežavanje bosanskohercegovačkih kompanija sa kompanijama iz šireg regiona, te ih pozivamo da iskoriste ovu priliku i registruju se u što većem broju. Prema našim podacima, prošle godine je u sklopu samita održano preko 200 B2B susreta koji su označili početak brojnih uspješnih poslovnih dogovora. – poručuju iz Regionalne Asocijacije Poduzetnica – Poslovna žena (RAP)

Učešće na samitu je potpuno besplatno uz obaveznu prethodnu registraciju, bilo za učešće na panel diskusijama ili za B2B susrete. Više info o samitu i načinima registracije možete naći na linku: www.summit.poslovnazena.ba

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna žena (RAP) okuplja značajan broj žena – liderica iz domena biznisa, kulture, obrazovanja, te vladinog i nevladinog sektora, a s ciljevima povećanja vidljivosti i unapređenje uticaja u poslovnoj zajednici žena poduzetnica na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, te razvoju inovativnih rješenja za poslovne izazove kroz razmjene iskustava i ekspertize zasnovane na jačanju aktivosti poslovnih žena na razvoju ženskog poduzetništva.