ZAŠTO USPJEH U ŽIVOTU NIJE SAMO USPJEH U POSLU?

0
1593

Dugo već razmišljam o pojmu „uspjeh“. O tome slušam, o tome čitam ali nekako se uvek uz reč „uspjeh“ provlači i riječ „posao“. Zar je uspjeh samo biti uspješan u poslu? Šta je sa majkama koje su domaćice, podižu djecu i uslovno rečeno „sjede“ kod kuće? Zar su one nesupješne? Hm… vrijedi se zamisliti oko toga.

Nikako se ne bih složila sa ovom definicijom uspjeha. Za mene je uspjeh pobijediti sebe, svoja uvjerenja koja nam ne služe. Uspjeh je suočiti se sa izazovima u životu, voditi računa o sebi i svom psiho-fizičkom zdravlju. Raditi posao koji voliš, širiti ljubav oko sebe a isto tako znati je i primiti. Podizati djecu i od njih stvoriti dobre ljude. Uspjeh je biti ono ko jesmo i živjeti punim plućima! Da li vi sebe smatrate uspješnima?

Iskreno se nadam da je odgovor DA! No ako smatrate da niste, zapitajte se zašto. Razmislite šta je to što možete učiniti pa da se situacija promjeni. Pokušajte se sjetiti nečega iz prošlosti kada ste uspjeli i osjećali se fenomenalno. Gdje se sakrio taj osjećaj?

Prije izvjesnog vremena, sjedila sam u sobi, umotana u fino toplo ćebe i pijuckala svoj omiljeni čaj. Razmišljala sam baš o ovoj temi i zapitala se: “Jesam li ja uspješna?“ Ne bavim se nekim zvučnim zanimanjem, niti mlatim grdnu lovu, čak ni u štampi nisu pisali o meni. Zašto bih ja bila uspješna?
A onda sam se sjetila…Uspješna sam jer radim ono što volim.

Predajem engleski, pisanjem i video klipovima motivišem i inspirišem ljude da budu bolji i vode srećniji život. Reiki tretmanima oplemenjujem svoj život kao i život ljudi oko mene. Uspješna sam jer sam se suočila sa svojim strahovima, nemirima, anksioznošću i panikom. Iz svojih iskustava mnogo naučila i postala jača. Sad imam priliku pomoći i drugima koji prolaze kroz iste izazove.

Uspješna sam jer imam divnu porodicu, sjajnu djecu, od kojih takođe učim. Uspješna sam jer sam autentična i nisam ničija kopija. Sve radim srcem i dušom i širim ljubav. Uspješna sam jer sam tako odlučila.

Piše: Tijana Mihajlović
Izvor: Magazin Sretna Žena