“Women in the Workplace 2019”

0
1096
"Women in the Workplace 2019"

Dijelimo s vama “Women in the Workplace 2019” – najveće istraživanje o stanju žene u korporativnoj Americi!

Studija je provedena u saradnji McKinsey & Company i LeanIn.Org, prikupljeni su i analizirani podaci iz 329 organizacije, koje zapošljavaju više od 13 miliona ljudi. Anketirano je više od 68.500 zaposlenika, te su uočeni određeni trendovi u toku ove petogodišnje studije.

Izdvajamo:

1. Stakleni strop NIJE najveća prepreka s kojom se žene suočavaju. “Polomljena prečka” jeste! Vjerojatno ste čuli za „stakleni strop“ – nevidljivu prepreku koja ženama onemogućuje da stignu na rukovodeće položaje. Ali u stvarnosti, najveća prepreka s kojom se žene suočavaju je prvi korak ka menadžerskoj poziciji – ili “polomljena prečka”.

2. Prilika i poštenost najveći su preduslovi zadovoljstva zaposlenika! Kad zaposlenici smatraju da imaju jednake mogućnosti za napredovanje i misle da je sistem pošten, oni su sretniji sa karijerom i planiraju duže ostati u svojoj kompaniji. Zaposlenici doživljavaju korporativnu kulturu poštenom kada kompanije provode nepristrasno zapošljavanje i unapređenja. Na nama je da uočimo slične primjere u vlastitim kompanijama i napravimo iskorak ka boljim promjenama!

Kompletnu studiju možete naći na linku: 👉 https://bit.ly/2qdUdO4