ŠTA RADE USPJEŠNE ŽENE?

0
3586

Svaka žena je drugačija pa tako i njena definicija uspjeha. Ono što je jednoj prioritet, druga ni ne razmišlja o tome. Međutim, sve žene dijele neke zajedničke osobine.

Čuli ste već bezbroj puta, a  možda se i sami uvjerili u to da su žene odlične u multitaskingu, više fokusirane i vremenski bolje organizirane. Iako bi neki mogli smatrati da navedene kvalitete posjeduju samo visoko obrazovane i rangirane žene, to nije tačno.

Svaka žena je drugačija pa tako i njena definicija uspjeha. Ono što je jednoj prioritet, druga ni ne razmišlja o tome. Međutim, sve žene dijele neke zajedničke osobine. Ovo su tek neke od karakteristika koje povezuju uspješne žene:

 

Zahvalne su na ljudima oko sebe

Žene su po prirodi odlučne i imaju tendenciju pamtiti detalje. Cijene one koji su im u teškim periodima bili potpora. Ljubaznost je ono što ljudi poštuju kod uspješnih žena i ono što im pomaže očuvati odnose.

 

Znaju svoje prioritete

Obitelj je obično ženama prioritet, međutim one odlično balansiraju između privatnog i poslovnog angažmana. Uspješne žene vješto koordiniraju između zatrpanog poslovnog rasporeda i obiteljskih problema.

 

Ne boje se neuspjeha

Uspješna žena zna da svakom životnom uzletu prethodi mnogo padova i ne ustručavaju se u novim pokušajima. Svjesne su da ne mogu uvijek pobijediti, ali iz svakog neuspjeha izvuku lekciju za budućnost.

 

Dan započinju aktivno

Tjelovježba je zasigurno još jedna stavka u rasporedu ovih žena. U zdravom tijelu je i zdravi duh pa je ovo odličan način riješavanja dnevnih stresora.

 

Zadovoljne su

Žene općenito imaju više obaveza na svojim to-do listama nego muškarci. Ne žale se zbog toga jer su zadovoljnije kad imaju ispunjen dan, a manjak obaveza (osim za vrijeme godišnjeg odmora) često ih dovodi u stanje očajavanja.

 

Strastvene su

Vole što rade! To je jednostavna formula za uspjeh kod žena koja ih tjera da ostvare svoje ambicije.

 

Očekuju jednostavnost

Uspješne žene ne očekuju perfekcionizam, već cijene jednostavnost i uvijek žele nešto poboljšati. Ono što je bitno, ne podliježu kritiziranju drugih kako bi sebi davale na važnosti.

 

Ne boje se

Svakom području svog života, ove žene pristupaju bez straha te su naučile cijeniti male stvari koje im dolaze u životu.

 

Riskiraju

Ako u životu ne riskirate, niste ga ni živjeli. Uspješnim ženama se rizik isplati jer su odlučne i pozitivne osobe.

 

Optimistične su

Čvrsto vjeruju u ono što rade. Vizionarke su i poduzimaju korake kako bi postigle željene rezultate. Ne obaziru se na negativne komentare te su pozitivno usmjerene na sve čime se bave.

Izvor: Zadovoljna.hr