RAP POSLOVNA ŽENA UMREŽENA SA MEĐUNARODNOM MREŽOM POSLOVNIH ŽENA RH

0
10142

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna Žena učestvovala je na konferenciji “Uloga poduzetništva u jugoistočnoj Europi – izazovi i prilike”  u organizaciji Međunarodne mreže poslovnih žena RH  koja je okupila  brojne sudionike i poduzetnice iz regije.

Bila je to prilika za nova umrežavanja i jačanje veza poslovnih žena. Potpisan je Sporazum o saradnji između Međunarodne mreže poslovnih žena i Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna Žena te Asocijacije poslovnih žena Crne Gore.

 

Predsjednica Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna Žena  Dženita Zirdum naglasila je važnost umrežavanja.

“ Samo umrežene možemo sve, zajedno moramo raditi na podizanju svijesti o ženskom poduzetništvu. U umrežavanju je snaga, zajedno možemo sve “ – izjavila je Zirdum te ukazala na značaj podrške ženama u realizaciji njihovih ideja.

Pojasnila je kako trebamo poticati žene da izađu u javnost i ispričaju svoju priču te da na taj način radimo značajne promjene u društvu i u svijetu žena poduzetništva.

 

Zirdum i predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije dr.sc. Sanja Popović Pantić složile su se da situacija u obje države nije dobra, ali da postoje pomaci na bolje. Popović  je istaknula da bi bilo sjajno kada bi žene imale bolji pristup Europskim fondovima u većoj mjeri nego što imaju do sada.

U Hrvatskoj je situacija sa ženskim poduzetništvom nešto malo bolja nego u regiji jugoistočne Europe, ali je to još loše jer žene i dalje nemaju dovoljnu potporu ni od institucija niti od obitelji, a za što je potrebna promjena svijesti u društvu, ocjena je predsjednice Međunarodne mreže poslovnih žena RH Ivane Radić.

Konferenciju su zajednički  organizirali: Međunarodna mreža poslovnih žena, Zaklada Konrad Adenauer, Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža.