RAP POSLOVNA ŽENA „DORUČKOM S PODUZETNICAMA“ OBILJEŽILA SVJETSKI DAN PODUZETNICA

0
4497

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna ŽENA organizovala je „Doručak s poduzetnicama“, povodom 19. novembra Svjetskog dana poduzetnica. U hotelu Malak na Ilidži okupilo se više od 80 žena – ambasadorica, predstavnice Svjetske banke,Europske banke za obnovu i razvoj,direktorice i vlasnice kompanija,ministrice –ukratko  poduzetnice i poslovne zene BiH.

Na važnost i potrebu okupljanja poduzetnica i poslovnih zena Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna ŽENA podsjetila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna ŽENA.

„Danas je Svjetski dan poduzetnica,a sve ste Vi poduzetne i u ime RAP Poslovna ŽENA upućujem Vam čestitku za predan rad i čestitam Vam ovaj dan.

Mi smo mlada Asocijacija sa velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrezimo, podjelimo iskustva, znanja i probleme te ojačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Gdje su uzori za žene? – pitale smo se. Gdje su žene poduzetnice? O njima se ne govori dovoljno. Želimo to promijeniti!

Mnogo žena u BiH u tišini i bez puno buke, pokrenulo je vlastiti biznis, čime stvaraju jedan od najbrže rastućih segmenata bh. ekonomije. Možda smo pojedinačno manje vidljive, ali zajedno smo nepobjedive!“ – poručila je Zirdum.

Tajma Kapić, članica RAP Poslovna ŽENA iz Irske kratko je poručila:

„Elinor Roosvel je rekla – Bolje je zapaliti svijeću nego proklinjati mrak. Danas smo mi nosicioci tih svijeća osvjetljavajući put mladim ženama koje žele zakoračiti u svijet poduzetništva.“

Povodom Svjetskog dana poduzetnica delegacija RAP Poslovna žena ostvarila je saradnju sa Fondacijom lokalne demokratije koja upravlja  Sigurnom kućom u  Sarajevu.

„Tokom jučerašnjeg dana uručena je pomoć Sigurnoj kući i bio je to poseban dan za sve štićenike. Pažnja žena iz Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna ŽENA i pokloni promjenili su njihovu svakodnevnicu“, naglasila je Jasmina Mujezinović, direktorica Fondacije lokalne samouprave, te potvrdila nastavak saradnje.

„Doručak s poduzetnicama“ bio je prilika da se žene bolje upoznaju, razmjene poslovne ideje, podjele iskustva, znanja i probleme, te da zajednički djeluju u rješavanju problema i jačamo žene u poduzetnistvu i poslovnom svijetu.