RAP Poslovna žena daruje deset stipendija za studente UNSA

0
2981
RAP Poslovna žena daruje deset stipendija za studente UNSA
photo: FENA

Rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj i predsjednica Regionalne asocijacije Poduzetnica – Poslovna žena Dženita Zirdum potpisali su danas u Sarajevu sporazum o suradnji s ciljem unaprjeđenja nastavnog i istraživačkog procesa zajedničkim djelovanjem i stvaranja boljih uvjeta za realizaciju praktične nastave za studente tog univerziteta.

Rektor Škrijelj zahvalan je za spremnost i namjeru za suradnju s UNSA, za koji kaže da tako stvara uvjete da studenti imaju određene benefite tokom studija, a potom i prilikom zapošljavanja.

Svako povezivanje Univerziteta s realnim sektorom i asocijacijama koje okupljaju ljude iz realnog sektora od velike je koristi – naglasio je.

Predsjednica Regionalne asocijacije Poduzetnica-Poslovna žena Dženita Zirdum kaže da im je ideja dugoročna, kontinuirana kao i suradnja u više oblasti.

Trebalo bi da to bude podrška tokom studiranja, kroz praktičnu nastavu i gostovanje članica Asocijacije na UNSA, koje će prezentirati primjere iz prakse. Studenti će imati priliku i posjetiti firme, učiti od najboljih na praktičnim primjerima – naglasila je.

Vjeruje da će sve to, nakon završetka studija, rezultirati njihovim zapošljavanjem i ostankom u Bosni i Hercegovini. Najavila je da će članice Udruženja ‘Poslovna žena’ dodijeliti deset stipendija za studente koji će upisati UNSA, za narednu akademsku godinu.

Regionalna asocijacija Poduzetnica – Poslovna žena okuplja poduzetnice i poslovne žene, a nastoje utjecati na poslovni ambijent u BiH i doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za žene-poduzetnice i poslovne žene. Rade na osnaživanju žena koje, bez obzira na godine, žele ući u poduzetništvo.  Realiziraju i humanitarne aktivnosti među kojima je pomoć Sigurnoj kući, pomoć izbjeglicama (akcije za Mostar i Bihać), te stipendiranje.

FENA