Posjeta delegacije RAP Poslovna žena Univerzitetu u Sarajevu

0
4603
Posjeta delegacije RAP Poslovna žena Univerzitetu u Sarajevu
Posjeta delegacije RAP Poslovna žena Univerzitetu u Sarajevu - photo: UNSA

Univerzitet u Sarajevu je 20.05.2019. godine posjetila delegacija Regionalne asocijacije poduzetnica, koju su činile gđa. Edita Kalač-Mizdrak i Selma Haračić-Berbić. Delegaciju je primila prorektorica za nastavu i studentska pitanja prof.dr. Aida Hodžić, dok su ispred stručnih službi Univerziteta u Sarajevu prisustvovali gđa. Merisa Kurtanović i gdin. Saša Madacki.

Predstavnice Regionalne asocijacije poduzetnica su predstavile rad udruženja, te naglasile spremnost za učešće u stručnom osposobljavanju studenata omogućavanjem obavljanja stručne prakse u privrednim subjektima koje vode uspješne poslovne žene, članice Asocijacije.  Prorektorica Hodžić je pozdravila inicijativu RAP-a, i naglasila da Univerzitet u Sarajevu ima potpisanih preko 200 ugovora sa privrednim subjektima i organizacijama, te da je Univerzitet otvoren za sve vidove saradnje sa društvenim okruženjem, kreirajući na taj način više prilika za uspješno integriranje diplomanata u tržište rada po končanju studija.

Na sastanku su dogovoreni modeli inicijalne saradnje, te dogovoreno učešće RAP-a na okruglom stolu o nastavnom procesu na Univerzitetu u Sarajevu i njegovoj vezi sa tržištem rada u septembru 2019. godine, kao i izražena spremnost za nastavak saradnje.

UNSA