Poduzetnice i poslovne žene BiH i Turske, uspostavile saradnju sa ciljem umrežavanja i poslovnog povezivanja

0
3776

Delegacija Regionalne Asocijacije Poduzetnica – Poslovna Žena u organizaciji Fondacije BIGMEV, boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj. Na sastancima u Inegolu, Bursi i Istanbulu, razgovaralo se o mogućnostima i  jačanju saradnje poduzetnica i poslovnih žena ovih dviju prijateljskih zemalja.

Uspostavljene su važne poslovne veze tokom B2B susreta u privrednoj komori Bursa, koje je predvodila predsjednica odbora žena privredne komore, g-đa Nurdžan Ozdemir. Članice Regionalne Asocijacije Poduzetnica – Poslovna Žena , sastale su se i sa predsjednikom Privredne komore u Inegolu, a posjetu firmama u ovom gradu predvodila je predsjednica odjela za žene poduzetnice privredne komore İnegol , g-đa Mufide Karaduman.

“Toplina i želja za saradnjom sa BH uspješnim poslovnim ženama, pozitivni i vrlo uspješni primjeri koliko žena može napraviti kao poduzetnica , potvrda su da je ovo početak jedne dugoročne saradnje” – izjavila je predsjednica RAP – Poslovna Žena , Dženita Zirdum, naglašavajući da se uvjerila da Bursa s pravom nosi epitet centra turske ekonomije.

„Pored B2B susreta, upoznavanja poslovanja kompanija, stjecanja novih poslovnih prilka, susreta, umrežavanja, upriličena je i posjeta Počasnom Konzulatu BiH, gdje je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa fondacijom BIGMEV , značio da se ova priča tek otvorila  i  da će itekako da traje. ”  istakla je Adisa Tufo, članica Predsjedništva RAP Poslovna Žena i direktorica kompanije ČIP SISTEMI d.o.o.

„Žene mogu zajedničkim djelovanjem  srušiti mnoge barijere. Saradnja koja je uspostavljena vrlo brzo će rezultirati umrežavanjem i poslovnim povezivanjem žena ove dvije zemlje”, ističe Azra Atagić Čatović , članica Predsjedništva RAP – Poslovna Žena i direktorica business portala Akta.ba.

Jasminka Pindžo, članica Predsjedništva RAP – Poslovna Žena i direktorica firme EKO TEH d.o.o. imala je niz uspješnih sastanaka sa firmama iz oblasti građevinskog sektora.

Boravak privrednica iz Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj , generalno je ocjenjen kao veoma uspješan. Tokom sastanaka, upućeni  su pozivi privrednicama iz Turske za uzvratnu posjetu BiH.