KAKO RAD OD KUĆE SMANJUJE KARIJERNI JAZ IZMEĐU MUŠKARACA I ŽENA

0
3872

Sve donedavno govorilo se o jazu među plaćama muškaraca i žena i kako smanjiti taj jaz. Iako je ova tema još uvijek itekako aktualna, ono što zaposlenike u 2018. godini zanima, nije više samo visina plaće i koliko se njihova plaća razlikuje od drugih kolegica i kolega, piše thebusinesswomanmedia.com.

Milenijalcima nije važna samo plaća

Milenijalci, koji će do 2020. godine činiti polovicu svjetske radne snage, zahtijevat će i neke druge pogodnosti koje prije nisu bile u fokusu. To su, u prvom redu, fleksibilno radno vrijeme i rad na daljinu, odnosno od kuće, iz aviona, kafića, tijekom putovanja…

Milenijalcima je iznimno važan balans između posla i privatnog života i više ne žele cijele dane provoditi zatvoreni u uredu. Žele moći planirati radni dan na način koji njima odgovara i odrađivati radne zadatke s mjesta s kojih žele, bez obzira što to donosi i neke negativne posljedice.

U 80% slučajeva, milenijalci koji su u vezi ili braku, oboje žele biti zaposleni na puno radno vrijeme. U prethodnoj generaciji to bio slučaj kod samo 47% parova.

Više nema potrebe za klasičnim uredima

Sve ovo omogućila je, naravno tehnologija. Razvojem tehnologije, smanjila se i potreba za klasičnim uredima i fizičkim odlaskom na posao i sve je više onih koji uspješno pokreću, vode ili obavljaju posao od kuće.

Mogućnost rada na daljinu smanjuje jaz između muškaraca i žena zato što na taj način žene mogu istovremeno brinuti za obitelj i kućanstvo te imati poslove od kojih nisu morale odustati istog trenutka kada su postale majke ili su se zbog životnih okolnosti morale preseliti u drugi grad ili državu.

Brojni su uspješni poslovi krenuli iz dnevnog boravka, spavaće sobe ili garaže. Ljudi koji zbog najrazličitijih razloga mnogo borave kod kuće, razmišljaju o pokretanju posla kojeg mogu uklopiti u svoj dnevni raspored.

Na tržištu postoji cijeli niz poslova koje je moguće obavljati od kuće. Tako možete dodatno popuniti kućni budžet ili ga pretvoriti u karijeru. A sve više muškaraca i žena se odlučuje upravo na taj korak.

Izvor: Women in Adria