Grad Sarajevo podržao “Women in Leadership Summit SEE 2020”

0
1996
Grad Sarajevo podržao “Women in Leadership Summit SEE 2020”
Grad Sarajevo podržao “Women in Leadership Summit SEE 2020”

“Women in Leadership Summit SEE ” poseban događaj koji će drugu godinu zaredom u Sarajevu okupiti najeminentnije govornice i govornike iz poduzetništva, politike, biznisa, nevladinih organizacija kako BiH, regiona tako i SAD, sa ciljem promocije ženskog liderstva u raznim oblastima.

Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom  će i ove godine pružiti podršku ovom projektu, a nakon što je gradonačelnik razgovarao sa pokretačima ove inicijative.

– Naš cilj je kreirati i podržavati dobre priče, a ovo je zasigurno jedna od tih. “Women in Leadership Summit” potiče poduzetništvo, interes, kreativnost i inovativnost. Drago mi je što se ovaj događaj održava u Sarajevu i okuplja veliki broj eminentnih poduzetnika iz svih sfera biznisa kako naše Bosne i Hercegovine, tako i regiona –  istakao je Skaka.

Amra Hašimbegović vlasnica je i direktorica GMS d.o.o agencije za istraživanje tržišta i poslovno savjetovanje, te ujedno i članica LespNet d.o.o udruženja poslovnih savjetnika BiH istakla je kako je cilj da “Women in Leadership Summit” postane centralni biznis događaj u Sarajevu.

– Planiramo utemeljiti ovaj samit kao centralni događaj SEE regiona, koji će u budućnosti poslužiti kao platforma svih društvenih promjena. Nadamo se da će kao što je Sarajevo Film Festival u svijetu filma, tako i „Women in Leadership Summit SEE” postati u svijetu biznisa –  poručila je Hašimbegović.

Samit će se održati 3. aprila u Hotelu „Holiday“. Najavljen je dolazak brojnih učesnika koji će učestvovati na tri panela i B2B susretima.

Grad Sarajevo