ČLANICE RAP POSLOVNA ŽENA PONOVO U AKCIJI

0
9679

Crvenom križu grada Bihaća uručena je vrijedna donacija.

“Nakon posjete izbjegličkom kampu u Salakovcu u Crvenom Križu upoznali su nas sa situacijom u Bihaću i pojavom svraba. Nismo mnogo razmisljale i ovaj put smo odlučile pokrenuti akciju kako bi pomogle u unapređenju higijenskih uvjeta. Naše članice i naši poslovni partneri i ovaj put su pokazali humanost i akcija je današnjom isporukom uspješno okončana”, izjavila je Mersiha Husejinovic, koordinatorica akcije i članica RAP Poslovna Žena. Crvenom križu grada  Bihaća uruceni su šamponi protiv svraba, dezinfekciona sredstva, rukavice, maske, sredstva za higijenu. Takođe prema iskazanim potrebama, pomoć sadrži i donji veš za izbjeglice i veću količinu plastičnih servisa za jelo.

“Danas je u Crvenom križu grada Bihaća pristigla vrijedna donacija od asocijacije Poslovna žena, koja se sastoji od prehrambenih i higijenskih artikala te pribora za ručavanje. Ono što je vrijedno spomenuti jeste da je veliki dio donacije u medicinskim preparatima, posebno za tretiranje scabiesa, koja ce u narednom periodu pomoci Domu zdravlja na suzbijanju ove bolesti. Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su dio ove donacije,”  izjavio je Selam Midžić, sekretar CK grada Bihać.

Prilikom posjete izbjeglicama u Bihaću članice Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna Žena sastale su se sa doktoricom Anelom Softić Kasumović i predsjednikom CK Bihać Abudlahom Budimlićem. Oni su potvrdili da stanje u kampu zahtjeva alarmantnu reakciju, da volonteri rade lavovski dio posla, da je CK Bihać dobro organiziran ali je neophodna alarmantna reakcija i konsolidacija zdravstvenih ustanova.

Izvor: RAP i Crveni križ FBiH