BiH ZEMLJA PARTNER NA KONGRESU PODUZETNICA JI EVROPE

0
3394

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna Žena predstavila je javnosti svoj dosadašnji rad i buduće djelovanje, budući da se radi o organizaciji koja je za kratko vrijeme postojanja postigla veoma dobre rezultate.  RAP Poslovna Žena, osnovana je sredinom 2017. godine, a čine je snažne i uspješne žene poduzetnice i poslovne žene.

“Mi  smo mlada Asocijacija sa velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se sa regionom – Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, ali i sa svijetom :Švedska, Irska, Njemačka,Turska..„  – izjavila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna Žena, naglašavajući da je jedan od ciljeva veća vidljivost poslovnih žena i onih koje mogu biti uzori drugim ženama.

 

Da se radi o ženama kojima vrijedi pokloniti poslovno povjerenje, potvrđuje i  uspješna saradnja sa Privrednom komorom Federacije BiH, koja je ovjerena potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji u Sarajevu.  Povodom potpisivanja Memoranduma Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH naglasio je da očekuje pozitivnu  i dugoročnu saradnju.

Tokom pres konferencije  najavljeno je ucesce Regionalne Asocijacije Poduzetnica Poslovna Žena na Kongresu poduzetnica JI Evrope 8.marta u Zagrebu.

„Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a suradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja. Jer dok se naši političari svađaju, poduzetnice će dokazati koliko surađuju. A upravo je to cilj našeg povezivanja i kroz održavanje Kongresa poduzetnica 2018 Hrvatske i regije, koji će se u partnerstvu s BiH poduzetnicama održati u Zagrebu, na Dan žena 08. 03. 2018 godine.  Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, koji se odvija s Bosnom i Hercegovinom kao državom partnerom-  poručila je Sanela Dropulić,direktorica i vlasnica Virtualnog zenskog poduzetničkog centra iz Zagreba.

Na pres konferenciji  je predstavljena i knjiga Sanele Dropulić poduzetnice iz Zagreba pod nazivom „Ne posustani, ne odustani“.