U utorak, 29. augusta 2017. godine, u Sarajevu, članice predsjedništva Regionalne Asocijacije Poduzetnica POSLOVNA ŽENA, prisustvovale su art kreativnoj radionici – decoupage na slikarskom platnu, na kojoj su uz vodstvo Lejle Tufo, također članice Asocijacije i izvršne direktorice u kompaniji “ČIP sistemi”, napravile prekrasne radove, ali se i odmorile uz odličnu art terapiju, opuštajuću muziku i prijatan ambijent u Hobby Art Centru.

Radionici su prisustvovale Dženita Zirdum – novinarka i urednica na BHT1 i vlasnica licence “Infobiro” za BiH; Belinda Vazda – vlasnica Caffe & Dječija Igraonica/Rođendaonica “Geppetto” i Pizzerije Pinocchio; Jasminka Pindžo – osnivačica i direktorica prestižne kompanije “Eko Teh” iz Sarajeva; Azra Atagić Ćatović – direktorica vodećeg poslovnog portala euroKapija (akta.ba) i Adisa Tufo, direktorica i osnivačica poznate sarajevske kompanije “ČIP sistemi”.

Upoznavanje, povezivanje i saradnja poduzetnica u zemlji i regionu u cilju jačanja ženskog poduzetništva i poduzetništva uopće, te jačanja malih i srednjih preduzeća i ostvarivanja općeg ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine i regiona – misija je Asocijacije iz koje dolaze ove aktivne i vrijedne dame, a ovom prilikom su, kako navodi voditeljica Lejla Tufo napravile izuzetno dobre radove i svoj dan upotpunile novim idejama i kreativnošću. Važno im je svaki slobodan trenutak upotpuniti, čak i aktivno odmarati. Iskoristiti svaki dan čineći društveno korisne stvari, jačati sebe, ali jačati i druge oko sebe, te svojim djelovanjem ojačati poduzetničku klimu u Bosni i Hercegovini i regionu.

U ugodnom društvu i društvu proaktivnih osoba koje razmišljaju na isti i sličan način, pozitivne promjene su itekako moguće.

Sponzor radionice je Hobby Art Centar.